Uludağ’daki Çorbanın Fiyatı 1000 TL Oldu

Uludağ’daki Otelden 1000 TL’ye Çorba!

Uludağ, Türkiye’nin kış turizmi merkezlerinden biri olarak her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Ancak bu sezon dikkat çeken bir detay var. Bir otelin restoranında geçen sezon 500 TL’ye satılan çorba, yepyeni sezonda kasesi 1000 TL’den tatilcilerin beğenisine sunulacak.

İçerisinde kurutulmuş dağ mantarı ve ceviz bulunan bu özel çorbanın maliyetlere göre uygun olduğunu belirten işletme müdürü Süleyman Güngör, “Çorbamız, sadece lezzeti değil aynı zamanda özel bir tat sunuyor. Bu bölgeye özgü bir lezzet” şeklinde konuştu.

Sadece çorba değil, menüde bulunan diğer özel lezzetler de dikkat çekiyor. Maskolin yeşilliği, dağ kestanesi, nar ve tulum peynirinden oluşan salata 700 TL iken, beyaz peynir, dağ kekiği ve cherry domatesle hazırlanan dağ tostunun fiyatı ise 600 TL olarak belirlenmiş.

İşletme müdürü Süleyman Güngör, DHA muhabirine yaptığı açıklamada çorbanın özel malzemelerle hazırlandığını ve kişiye özel olarak pişirildiğini vurgulayarak, “Yöre insanının topladığı mantarlarla yapıyoruz çorbamızı. Çorbanın içerisinde bulunan dağ mantarları, bu bölgeye özgüdür. Bu yüzden çorbamızın fiyatı diğerlerinden farklı olabilir. Ayrıca çorba sipariş üzerine ve özel olarak pişiriliyor” dedi.

Özel lezzetlerin ön planda olduğu bu mekanda, çorbanın fiyatının lezzet ve sunum yerine daha fazla dikkat çektiğini belirten Güngör, “Çorbamızın fiyatı geçtiğimiz sezonda oldukça gündem oluşturdu. Ancak biz özellikle lezzet ve sunumuyla öne çıkmak istedik. Tabii ki özel bir çorba olduğu için fiyatı farklı olacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Uludağ’a özgü diğer lezzetleri de menülerinde bulunduran işletme, bölgeye özgü yemek çeşitlerini de misafirlerine sunuyor. Ancak çorbanın öne çıkması nedeniyle diğer lezzetlerin pek bilinmediğini kaydeden Güngör, “Salatamız da var, buraya özel. Tostumuz var, dağ tostu diye. Bunlar da menümüzde var ama sadece maalesef çorba olarak ilerledik. Bu özel çorba, emek ve zahmet gerektirdiği için fiyatı diğerlerine göre farklı olabilir. Ama lezzetini tatmadan yargıda bulunmamak gerek” ifadelerini kullandı.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top